• Сакам Книги

  Секогаш и секаде...

 • Книгатае најдобриот и најпријатниот пријател.
 • Читам

  И спијам како бебе...

 • Со книгитеСекогаш доживувам нови авантури...

Најнови статии

 • Совршената замена од Грир Хенрикс
  Совршената замена од Грир Хенрикс Совршената замена (или оригинал The wife between us) ми го привлече вниманието затоа што веднаш штом излезе од печат почна да се искачува на сите топ листи и не можев да не ја прочитам. Се сеќавам дека беше недела, па…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен
  Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен Оваа книга годинава беше на едно од првите три места на сите можни позначајни избори, награди, листи на најпродавани книги. Слушнав дека правата за филм веднаш ги лапнала брилијантната Рис Витерспун која очигледно си има зададено цел во изминатите неколку…
  Коментирај Повеќе
 • Го имам твојот број - Софи Кинсела
  Го имам твојот број - Софи Кинсела Тие што ме знаат уште од основањето на sakamknigi.mk знаат дека Кинсела отсекогаш беше (и остана) една од моите најомилени авторки. Ретките се таквите како неа што знаат да ме изнасмеат до солзи и да направат да се почувствувам убаво,…
  Коментирај Повеќе
Оцена
(19 оцени)

13

Раскази! Не, колекција на раскази на Кујунџиски. Ама не обични, досадни, туку застрашувачко убави постмодернистички раскази кои ќе те натераат да размислуваш многу долго за нив откако ќе ги прочиташ.

Ќе се навратиш повторно, ќе се прашуваш дали добро го толкуваше расказот!? Ќе посакаш да знаеш многу повеќе за постмодернизмот за да успееш да го разбереш во целост Кујунџиски.

Ќе се воодушевуваш повторно и повторно од нив, особено од детството. Ама не се само тие, има и од момчештвото, од младоста и потоа. Има многу, скоро сите наградени, пишувани во текот на неколку години, собрани во оваа книга именувана „13“, којзнае зошто? Не се малер раскази, не тоа сигурно не сѐ!

Оцена
(1208 оцени)

Крив правец - Дитас

Знам дека голем дел од Вас не го сакаат Дитас, знам. Некои не го сакаат едноставно затоа што е наш автор, други поради тоа што неговите книги до некој степен се вулгарни, трети не го сакаат затоа што се потресени од неговите приказни и така натаму... Но, мене ми се допаѓаат дел од неговите книги без разлика на сè. Ми се допаѓа реалноста и искреноста, тоа што не ги затвора очите пред лошите работи кои никој не сака да ги види и да признае дека постојат насекаде, па дури и во најнормалните семејства. А постојат, оф да, верувајте...

Секоја девојка сака убава облека, сака патувања, екскурзии, забави, летни одмори... секоја сака, но не секоја има и може да си дозволи. А колку далеку е подготвена да оди за да го добие она што го сака? Или колку далеку животот може да не натера да одиме?

Оцена
(19 оцени)

Срам

Третиот роман по ред на Салман Ружди ги содржи сите елементи во себе: тагата, комичното, трагичното, натприродното - сè така вешто вклопено во еден прекрасен роман. Во него е претставена и приказната за подемот и падот на диктаторите и владетелите во земја што наликува, но не е Пакистан, како и вистината за тоа како човекот се однесува во однос на срамот - чувство кое е многу тешко да се признае! Целата приказна е во стилот на народната поговорка „Што си посеал тоа ќе жнееш’’ и ако си посеал срам тогаш тоа и ќе жнееш!!!

Срам е прекрасен роман, токму онаков каков што очекував од Ружди, роман кој алегорично го претставува политичкиот и општествениот хаос.

Оцена
(72 оцени)

Наследството на Темпларот - Стив Бери

Историјата на Темпларите фасцинира, затоа што никој не ја знае вистината за нив. Првично создадени како сила која ги штити аџиите на нивниот пат до Ерусалим, низ вековите станале општество со богатство и моќ рамно, ако не и посилно, на Католичката црква на која што служеле.

Нејасно е како тие ја стекнале таа моќ, но и сето она фамозно богатство за кое многу се зборува, но никој не знае дали постои и колкаво е навистина.

Кога непознатиот крадец прво ќе се обиде да го украде дневникот на сопругот на Стефани Нел, а по безуспешниот обид ќе се самоубие, Мелоун ќе посака да ја пронајде вистинската причина за тоа.

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter