Најнови статии

 • Совршената замена од Грир Хенрикс
  Совршената замена од Грир Хенрикс Совршената замена (или оригинал The wife between us) ми го привлече вниманието затоа што веднаш штом излезе од печат почна да се искачува на сите топ листи и не можев да не ја прочитам. Се сеќавам дека беше недела, па…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен
  Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен Оваа книга годинава беше на едно од првите три места на сите можни позначајни избори, награди, листи на најпродавани книги. Слушнав дека правата за филм веднаш ги лапнала брилијантната Рис Витерспун која очигледно си има зададено цел во изминатите неколку…
  Коментирај Повеќе
 • Го имам твојот број - Софи Кинсела
  Го имам твојот број - Софи Кинсела Тие што ме знаат уште од основањето на sakamknigi.mk знаат дека Кинсела отсекогаш беше (и остана) една од моите најомилени авторки. Ретките се таквите како неа што знаат да ме изнасмеат до солзи и да направат да се почувствувам убаво,…
  Коментирај Повеќе
Оцена
(14 оцени)

Ова е една трогателна автобиографија на Естер Гулшан во која се опишани нејзината борба, истрајност и вера.

Продадена во над 200.000 примероци ширум светот ова е една неверојатна вистинита приказна за слободата и едно чудесно исцелување на муслиманска девојка која ја наоѓа верата во Исуса Христа.

„Мојот живот течеше мирно сè до мојата посета во Англија, кога имав четиринаесет години. Оваа посета на некој начин смени сè, предизвикувајќи низа неочекувани последици. Секако, не си го ни замислував тоа додека чекав во една хотелска соба во Лондон со своите слугинки Салимом и Семом.

Оцена
(48 оцени)

Пребарувам по сајтот со цел да видам дали некој има напишано статија за најпопуларната книга која воопшто некогаш постоела на планетата - Библијата. Чудно, но, не можам да најдам таква статија, или нема, или јас не знам да ја најдам.

Како и да е, јас сепак се осмелив да напишам статија за неа.

Библијата не е обична книга, туку таа е волшебна книга, книга-учебник, би рекла. Таа е една од најстарите книги кои некогаш биле напишани, а воедно таа е една од најпопуларните книги кои воопшто некогаш биле напишани.

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter